Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
13.03.2025
czwartek
Wybierz serwis
HotelManager.pl
Strona Główna
W Twoim Hotelu
Gastronomia hotelowa
SPA i rozrywka w hotelu
Czystość w hotelu
Nowe technologie
Architektura i design
Wyposażenie
Obsługa klienta
ISO & HACCP w hotelu
Zarządzanie
Marketing hotelu
Inwestycje hotelowe
Finanse i Ubezpieczenia
Prawo
Forum
Wywiad z ...
Forum dyskusyjne
Media i Komunikacja
Targi i wystawy
Konkursy i pokazy
Wydawnictwa branżowe
Encyklopedia
Produkty dla hotelu
Firmy dla hotelu
Hotele w Polsce
Restauracje w Polsce
Who is who
Stowarzyszenia
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Marketing hotelu
Smak sukcesu


Dyrektor Ilona Łuczak
Hotel Pałac Kawalera
ul. Parkowa 30
42-622 Świerklaniec
tel. (0-32) 284 43 30, 284 40 90,
fax (0-32) 284 44 90
e-mail:palac@turystyczny.pl
www.palackawalera.pl


Pałacu Kawalera w Świerklańcu nie trzeba nikomu przedstawiać. Ten neobarokowy pałacyk pod rządami Pani Dyrektor Ilony Łuczak niezmiennie odnotowuje nowe sukcesy. Ten rok to kolejny krok do przodu i nowe osiągniecie.

Tym razem Pałac Kawalera dołączył do europejskiej czołówki hotelarskiej - 5 kwietnia, a więc jeszcze przed przystąpieniem Polski do Unii, otrzymał jednocześnie dwa certyfikaty: HACCP i ISO 9001.

Ten doniosły moment przypieczętowano 28 czerwca. Cóż to była za uroczystość?!... Ile padło słów uznania... Ile gratulacji, kwiatów... Tego nikt nie zliczy. Chyba nawet sama Pani Dyrektor nie myślała, że Pałac Kawalera ma tylu miłośników, zwolenników, a Ona sama tylu wielbicieli Jej talentu menedżerskiego.

Dwa dyplomy, będące świadectwem wdrożenia systemu HACCP i systemu zarządzania jakością ISO 9001:2000, Pani Dyrektor odebrała z rąk Pana Henryka Łukaszczyka, Prezesa firmy certyfikującej TUV MORD, który nie omieszkał podkreślić ich znaczenia zarówno dia prestiżu i pozycji Pałacu Kawalera na rynku hotelarsko-gastronomicznym, jak również dla satysfakcji gości hotelowych.

Ale to jeszcze nie koniec wyróżnień - dyplom i tytuł Lidera Jakości nadany przez Krakowski Instytut Jakości dla.... oczywiście Pani Dyrektor Ilony Łuczak. Słowa uznania dla całej załogi wyraził wręczający - konsultant obydwu systemów.

Dumny ze swojego zakładu Wójt Gminy Świerklaniec, Pan dr Jan Gajda, nie szczędził pochwał, a uściskom dłoni nie było końca. Władze Gminy Świerklaniec wykazały się pełnym profesjonalizmem, ufając w sens śmiałych poczynań Pani Dyrektor i akceptując koszty związane z wdrożeniem systemów, co było niezbędną podwaliną formalno - prawną i finansową tego sukcesu.

A co na to Pani Dyrektor... Jak zawsze skromna, ze wzruszeniem dziękowała całej załodze za trud i zaangażowanie, a szczególnie swojej najbliższej współpracownicy, Pani Danucie Rogozińskiej, koordynatorem ds. wdrażania systemów HACCP i ISO, a także Pani Krystynie Lewkowicz z warszawskiej firmy Business Trade Consulting oraz zaprzyjaźnionym firmom za życzliwość i sponsoring imprezy.

A po części oficjalnej przyszedt czas na świętowanie. Był szampan i wspaniały tort z napisem HACCP i ISO w Pałacu Kawalera w Świerklańcu oraz specjały kuchni świerklańskiej.

Chciałoby się powiedzieć jeszcze wieie słów, wyrażających podziw, uznanie, ale czy słowa wyrażą nasze odczucia... Powiem więc tylko dziekuję za to, że Pani Dyrektor udowodniła, iż sukcesy nie są domeną dużych hoteli w dużych miastach, że małe może być nie tylko piękne, ale również najlepsze i na najwyższym poziomie.
DZIĘKUJĘ.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
Copyright by Gastrona.pl 2000