Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Kalkulator potraw
Instrukcja do kalkulatora

W celu uzyskania pełnej kalkulacji należy:

  1. W kolumnie "Lista składników" w puste białe pola wpisać wszystkie składniki potrawy. Jeżeli liczba składników jest większa niż 5 to nowy składnik dodajemy klikając żółty guzik "dodaj nowy składnik" co spowoduje dodanie nowego pustego pola na składnik.
  2. Wpisujemy cenę netto zakupu składnika za kilogram/sztukę lub litr (np. jeżeli koszt zakupu mięsa wołowego wynosi 20,3zł netto/kg to w rubrykę "Cena netto za szt/l/kg" wpisujemy "20,3"
  3. Następnie należy wybrać kolumnę z jednostką miary (np. kilogram, sztuka lub litr)
  4. W kolumnie "Ilość" proszę o wpisanie ilości składnika potrzebnego do przygotowania 10 porcji potraw (np. jeżeli do potrawy używany 200 g mięsa wołowego, to w rubryce "Ilość" wpisujemy 2kg (10 x 0,2)
  5. Ostatnia kolumna pokazuje nam koszt składnika w przeliczeniu na 10 porcji
Po wpisaniu wszystkich składników, cen i gramatur po naciśnięciu przycisku "przelicz koszt" kalkulator pokazuje: koszt potrawy w przeliczeniu na 10 porcji i koszt potrawy w przeliczeniu na 1 porcję.

W kolejnym kroku wybieramy sposób marżowania potrawy.

Dla otrzymania marży poprzez narzut wpisujemy w aktywne białe pole oczekiwany poziom marży w procentach (np. 200). Naciskamy "przelicz" przyciskiem poniżej. Kalkulator pokazuje docelową cenę końcową potrawy dla klienta, której zastosowanie zapewni oczekiwaną marżę.

W obliczaniu marży od ceny końcowej w aktywne puste białe pole wpisujemy planowaną cenę końcową potrawy i naciskamy przycisk "przelicz".

Jeżeli chcemy przekalkulować kolejną potrawę, należy wyczyścić formularz kalkulatora używając przycisku "Wyczyść".

Pomocne mogą się również okazać małe znaki zapytania ( ? ), które po kliknięciu otwierają okno z szczegółową pomocą związaną z polem/guzikiem przy którym się znajdują.

Zależy nam aby kalkulator ułatwiał Państwa pracę. Dlatego też, każdy komentarz dotyczący kalkulatora mile widziany. Prosimy o ich nadsyłanie na adres emailowy: prosimyokomentarz@gastrona.pl

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000