I miejsce zdobyli Sylwester Lis i Karol Górka - Grand Hotel Stamary z Zakopanego. Zwycięskimi daniami okazały się
Ragout cielęce serwowane z kaszą i bobem oraz
Pstrąg nadziewany julienne warzywnym z sałatką i oscypkiem. Laureaci otrzymali 3000 zł i 2 aparaty firmy Nicon.
Podsumowując Mistrzostwa Sylwester Lis powiedział: Impreza bardzo dobrze zorganizowana, tu szczególne podziękowania dla Andrzeja Bryka. Mierzęcin i jego okolice to wspaniałe miejsce na organizowanie takich imprez. Co do samego konkursu - myślę, że pokazaliśmy jak z prostych rzeczy zrobić coś fajnego i smacznego.
II miejsce otrzymali Sebastian Krauzowicz i Łukasz Ostrowski - Restauracja Orkanówka z Nowego Targu. Daniami konkursowymi była Cielęcina na moskalu z groszkiem cukrowym i pomidorkami cherry oraz Pstrąg faszerowany mango, marynowany w balsamie z truskawek i malin, z makaronem ryżowym, pomidorkami cherry, langustynką w sosie kremowym. Z rąk właścicieli Pałacu Mierzęcin odebrali nagrodę w wysokości 2000 zł i 2 grille elektryczne firmy Philips.
III miejsce zajęli Radosław Kusiak i Tomasz Masalski - Restauracja 99 z Warszawy. Przygotowali Cielęcinę faszerowaną serami: donablue, mozzarella i old amsterdam, na batacie faszerowanym kremem marche i carpaccio z rzodkiewki oraz Pstrąga faszerowanego świeżymi warzywami w sosie z suszonych pomidorów, z kulkami ziemniaczanymi i groszkiem cukrowym. Otrzymali 1000 zł i 2 miksery ręczne firmy Braun.
Pozostali uczestnicy III Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku otrzymali pamiątkowe dyplomy i sprzęt AGD firmy Moulinex.