Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dzi¶ jest:
20.04.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urz±dzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urz±dzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urz±dzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶


Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶" organizowany jest przez Stefana Birka szefa kuchni Hotelu Lord przy pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Współorganizatorem Konkursu jest Hotel *** - Zamek w Pułtusku, Stowarzyszenie "Wspólnota Polska" Dom Polonii wraz z szefem kuchni Krzysztofem Sutkowskim.

Honorowy patronat nad konkursem obj±ł Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Głównym założeniem i najważniejszym celem organizatora jest propagowanie Kuchni Polskiej oraz promowanie producentów polskiej żywno¶ci.

Szef kuchni Hotelu Lord Stefan Birek - w cyklicznych telewizyjnych pokazach kulinarnych w programie TVP 1 - „Kawa czy herbata” w ¶rody, będzie odkrywał tajniki kuchni polskiej. Dla widzów porannego programu „Kawa czy Herbata” zostanie ogłoszony Konkurs „Rodzinne potyczki kulinarne-Polskie danie z rusztu”. Spo¶ród  nadesłanych przez telewidzów przepisów kulinarnych, Kapituła Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶" wyłoni 3 rodzinne ekipy kucharski, które wezm± udział w finale.

Główny konkurs profesjonalnych kucharzy odbędzie się 13 czerwca 2009 roku na dziedzińcu Hotelu *** - Zamek w Pułtusku – Dom Polonii

Podczas Konkursu o statuetkę "Złotej Korony" na najlepsze danie Kuchni Polskiej zmagać się będzie 12 - 16  dwuosobowych  ekip  kucharskich.

W ramach imprez dodatkowych odbęd± się:
  • finał konkursu telewidzów „Rodzinne potyczki kulinarne - Polskie danie z rusztu
  • konkurs kulinarny uczniów Szkół Gastronomicznych
  • potyczki kulinarne – grillowanie aktorów i dziennikarzy
  • konkurs kulinarny motocyklistów z Gold Wing Club of Poland

W¶ród wielu atrakcji towarzysz±cych zobaczymy:

  • Jarmark ¦redniowieczny na rynku w Pułtusku
  • przejażdżka gondolami po starorzeczu Narwi 
  • zlot i prezentacja motocykli Honda z Gold Wing Club of Poland
  • próba bicia rekordu Ginessa w jednorazowym gotowaniu 7000 litrów żurku
  • akcja charytatywna, z której dochód przeznaczony będzie na rzecz Fundacji  Dzieci Żywionych Inaczej przy Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
  • Hanna Szymanderska będzie podpisywała swoj± najnowsz± ksi±żkę z przepisami kulinarnymi Kuchni Polskiej
  • zorganizowane będzie „miasteczko sponsorów”
  • pokaz barmański w stylu FreeStyle
  • pokaz carvingu w warzywach i owocach
  • pokaz sztucznych ogni
  • galla diner i zabawa do białego rana w rytmach muzyki disco

Udział zapowiedziało wiele znanych osób ze ¶rodowiska dziennikarskiego i artystycznego.

I Ogólnopolskim Konkursem Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶" odbędzie się przy wsparciu TVP 1. Relacja z imprezy zostanie zarejestrowana i wyemitowana w telewizyjnym w programie „Kawa czy Herbata”. Zwycięzcy konkursów zaproszeni zostan± do programu „Kawa czy Herbata”,  gdzie wraz z Stefanem Birkiem będ± mogli zaprezentować swoje zwycięskie dnie.

Fotoreportaż z Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶" ukaże się w branżowej prasie i na portalach internetowych.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do współpracy.


Do I Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i  Dzi¶
13.06.2009r w Pułtusku

zakwalifikowali się:

W kategorii PROFESJONALI¦CI:
  • Dariusz Borysiak i Sławomir Maliszewski - Windsor Palace Hotel - Jachranka
  • Daniel Żur i Przemysław Kończyński - Hotel Artis - Zamo¶ć
  • Przemysław WoĽny  i Dominik Krzak - Hotel-Novotel Marina - Gdańsk
  • Marcin Jabłoński i Patryk Młynarczyk - Dolce Vita - Bydgoszcz
  • Piotr Kwiatosz i Łukasz Bartosiak - Restauracja Tamara-Cafe - Lublin
  • Michał Górecki i Rafał Zankowski - Hotel Boss - Warszawa
  • Paweł Durda i Maciej Pluta - Novotel Kraków Centrum - Kraków
  • Damian Kupis i Sebastian Sowiński - Restauracja Secesja - Gliwice
  • Marcin Przytuła i Paweł Ussorowski - Cooking House – Horizon BistroWarszawa
  • Robert Wojnarowski i Paweł Wi¶niewski - Hotel Jan III Sobieski - Warszawa
  • Daniel Gołębiewski i Paweł Wojtkowski - Restauracja Papu - Warszawa
  • Marek Łukasiewicz   i Tomasz Cia¶ - Zespół Zamkowo-Pałacowy – Baranów Sandomierski
Zespół rezerwowy: Andrzej Chodkiewicz i Marcin Wi¶niewski - IKO-CESJA
 
W kategorii UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNUCH:
  • Maciej Krawczyk i Karol Pietrzak – ZSHTG - Warszawa, ul. Krasnołęcka 3
  • Tomasz Michalski i    Michał Gniadek -    ZSG - Warszawa, ul. Poznańska 6/8
  • Mateusz Wichrowski i Maciej Grabowski – ZSGH - Warszawa, ul. Majdańska 30/36
  • Marcin Oleksiak i Łukasz Pu¶cizn - ZS-TG - Wyszków, ul. I Armii Wojska Polskiego 89
  • Arkadiusz Wilamowski i Maciej Si±kowski - ZSP   - Łódz, ul. Sienkiewicza 88
  • David Tylec i Paweł Krysiak - ZS-TGSzczecin, ul. Gen. Sowińskiego 3
  • Norbert Rutkowski i Tomasz Kalbarczyk - ZSG - Warszawa, ul. Poznańska 6/8
  •                            i                          -                    -  Pułtusk ul. Konopnicka 9     
Zespół rezerwowy: Marek Janiszewski i Michał Pytka – ZSG - Warszawa, ul. Poznańska 6/8

Do dnia 7 czerwca 2009 r. - wszystkie ekipy zakwalifikowane do startu  w Konkursie Kulinarnym zobowi±zane s± do potwierdzenia drog± elektroniczna swojego uczestnictwa

stefan.birek@wp.pl, jamci@op.pl, s.birek@hotellord.com.pl, gotujemy.razem@interia.pl

Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zast±pienie jej ekip± rezerwow±.


Harmonogram  Konkursu  Kuchnia  Polska  Wczoraj  i  Dzi¶
Pi±tek, 12 czerwca 2009 r.
godz.12:00 do 17:00 - zakwaterowanie uczestników Konkursu Kulinarnego w Hotel - Zamek Pułtusk, ul. Szkolna 11
godz.18:00 - odprawa sędziów i ekip bior±cych udział w Konkursie - Komnata Zamkowa "Koncertowa", omówienie regulaminu, losowanie numerów startowych
godz.20:00 do 24:00 - kolacja w "Tawernie" nad brzegiem Narwii
 
Sobota, 13 czerwca 2009 r.
godz.06:00 do 11:00 - ¶niadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"
godz.07:45 - przywitanie przez organizatorów, przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startuj±cych ekip
godz.08:00 do 11:15 - konkurs  kulinarny  w  kategorii  uczniowie  szkół  gastronomicznych
godz.11:30 - przywitanie przez organizatorów, przedstawienie składu sędziowskiego, przedstawienie startuj±cych ekip
godz.11:45 do 16:45 - konkurs  kulinarny  w  kategorii  profesjonali¶ci
godz. 19:00 - Gala Diner, ogłoszenie wyników konkursów
 
Niedziela, 14 czerwca 2009 r.
godz.06:00 do 11:00 - ¶niadanie w Sali "Karmazynowej" i w Sali "Turkusowej"
do godz. 12:00 - wymeldowanie z Hotelu, wyjazd ekip i go¶ci
Rezerwacja noclegu w Hotelu Dom Polonii w Pułtusku w dn. 12-14 czerwca po preferencyjnych cenach 100 zł doba od osoby ze ¶niadaniem na HASŁO KUCHNIA POLSKA
tel. (023) 692 90 00
fax (023) 692 05 24
e-mail: info@dompolonii.pultusk.pl
www.dompolonii.pultusk.pl

Kapituła Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dzi¶"


Kapituła  Ogólnopolskiego  Konkursu  Kulinarnego "Kuchnia  Polska  Wczoraj  i Dzi¶” zastrzega  sobie  prawo  do  zmiany  terminu  i  lokalizacji  Konkursu

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawarto¶ci strony lub jej czę¶ci bez zgody wła¶ciciela portalu jest zabronione.



"www.konkurskulinarny.ubf.pl"
(11.03.2009 - 18:42)  (Piotr Szczygielski-szczYpior)
"kucharz"
(11.04.2009 - 15:49)  (Marcin Stanienda)
"konkurs szkół"
(17.04.2009 - 13:59)  (stefan birek)
"formularz zgłoszeniowy"
(20.04.2009 - 16:06)  (kucharz)
"Kolega "kucharz""
(20.04.2009 - 18:31)  (Piotr Szczygielski-szczYpior)
""KUCHNIA POLSKA WCZORAJ I DZI¦"-kategoria Uczniowi..."
(20.04.2009 - 19:23)  (Kapituła Ogólnopolskiego Konku...)
"konkurs"
(01.06.2009 - 22:29)  (szef)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000