EuroGastro – Skomponuj swój przepis na sukces
Nieprzebrane jest morze pomysłów kucharzy, cukierników, piekarzy, baristów czy barmanów na nowe potrawy, przepisy, rozwiązania. Tak samo nieograniczone są zasoby branży HoReCa.
Wszystko to, będzie można podziwiać w dniach 24-26 marca podczas XIV Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2010.
Nowości i stałe punkty programu
Na targach tradycyjnie wystawcy zaprezentują swoją ofertę w ramach 5 sektorów: wyposażenia zaplecza kuchennego, wyposażenia sal restauracyjnych i barów, żywności i napojów dla gastronomii, a także cukierniczo-lodziarsko-piekarskiego Sweet & Bake oraz kawowego. Wszystkie razem złożą się na pełną, kompleksową ofertę dla branży HoReCa.
EuroGastro to doskonała okazja do zapoznania się z nowościami oraz trendami rynkowymi, a także do porównania konkurencyjnych ofert, wymiany poglądów, doświadczeń, poszerzania wiedzy i doskonalenia umiejętności. Targi dają także możliwość nawiązania nowych kontaktów handlowych z przedstawicielami firm z całego świata.
Największe sławy
Targi EuroGastro znane są ze spektakularnych pokazów, a także prestiżowych konkursów. Podczas trzech dni odbędą się między innymi: IX SCAE Mistrzostwa Polski Barista, IV SCAE Polskie Mistrzostwa Latte Art oraz III SCAE Polskie Mistrzostwa Cup Tasting. Po raz kolejny bariści staną także do walki o zwycięstwo w kategorii Coffee In Good Spirits. Interesująco zapowiadają się pokazy w ramach Konkursu Roberta Sowy, gdzie pod okiem mistrza sztuki kulinarnej, młodzi kucharze prześcigać się będą w pomysłach, aby zdobyć tytuł „Kulinarnego Talentu Roku”. Również szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności w ramach pokazu, organizowanego przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Tak, jak na pozostałych imprezach towarzyszących, i tu nie zabraknie najznakomitszych przedstawicieli danej konkurencji.
XIV Międzynarodowe Targi Gastronomiczno EuroGastro 2010 odbędą się 24-26 marca 2010 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Więcej informacji na stronie internetowej targów: www.eurogastro.com.pl
Informacje praktyczne
GODZINY OTWARCIA
24-26 marca: godz. 10.00 – 18.00
CENY BILETÓW
dla posiadaczy Kart MT Polska
• za każdy dzień targów: 25 zł
• karnet trzydniowy: 50 zł
dla prerejestrujących się przez Internet
• za każdy dzień targów: 30 zł
• karnet trzydniowy: 60 zł
dla rejestrujących się na targach
• za każdy dzień targów: 50 zł
• karnet trzydniowy: 100 zł
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.