Sztab Kryzysowy Gastronomii Polskiej
tworzą przedstawiciele organizacji i dostawców gastronomicznych w Polsce:
1. Agnieszka Huszczyńska – Prezes Zarządu Evential Sp. z o.o.
2. Sławomira Gudaszewska – General Manager Gastro Magic Piotr Wieczorek
3. Wioletta Bielecka – Trade Marketing & Digital Manager Bonduelle Polska S.A.
4. Jarosław Uściński – Prezes Zarządu OSSKiC
5. Jarosław Walczyk – Prezes Zarządu Fundacji KSK
6. Marcin Soból – Prezes Zarządu Euro-Toques Polska
7. Jacek Czauderna – Prezes Zarządu IGGP
8. Sławomir Grzyb – Sekretarz Generalny IGGP
9. Jan Polcyn – Prezes Zarządu Dora Metal Sp. z o.o.
10. Maciej Wroński – Członek Zarządu Rational Sp. z o.o.
11. Wojciech Chojnicki – Prezes Zarządu Winterhalter Gastronom Polska Sp. z o.o.
12. Marek Uszyński – Dyrektor Operacyjny Stalgast Sp. z o.o.
13. Piotr Konieczny – Członek Zarządu NKF Investment Group
14. Krzysztof Heller – Prezes Zarządu Doha Sp. z o.o.
15. Krzysztof Szulborski – Prezes Zarządu SKP
16. Grzegorz Kazubski – Prezes Zarządu PSGiB
17. Łukasz Konik – Prezes Zarządu PIK
18. Jacek Jakubczak – Prezes Zarządu SLK
19. Marcin Socha – Wiceprezes SMKiC
20. Michał Markowicz – Wiceprezes Fundacji ŚSKiK
….
Sztab ma charakter tymczasowy i jest otwarty na udział kolejnych podmiotów.
Sztab obraduje w każdy piątek w Centrum Olimpijskim w Warszawie od 9.30, a w razie potrzeby codziennie on line.
Zaproponowano aby stworzyć Budżet, który pozwoli Sztabowi zaangażować podmioty zewnętrzne ( np. Kancelarie prawne, podatkowe, Ekspertów) do opracowania merytorycznych analiz, raportów i propozycji Ustaw.
UWAGA: Podejmujemy rozmowy z Rządem RP…
W dniu 19.10.2020 r. trzech Członków Sztabu Kryzysowego Gastronomii Polskiej:
1. Jacek Czauderna – Prezes Zarządu IGGP
2. Jarosław Uściński – Prezes Zarządu OSSKiC
3. Sławomir Grzyb – Sekretarz Generalny IGGP
uczestniczyło w wideokonferencji z Jadwigą Emilewicz – b. Wicepremier, Minister Rozwoju.