Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
18.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Zapowiedzi
POLSKIE ZDROWE MIĘSO WOŁOWE - WOŁOWA UCZTA U NEPTUNA

Zobaczcie państwo:
Regulamin Konkursu

Zapraszamy Restauratorów z całej Polski do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym "WOŁOWA UCZTA U NEPTUNA". Podczas Jarmarku Dominikańskiego dnia 12 sierpnia 2022 roku w Gdańsku będą oceniane najlepsze przepisy na dania z mięsa wołowego przygotowywane na grillu.

Głównym celem imprezy jest wzrost spożycia wołowiny w Polsce. Zwiększenie wiedzy zarówno konsumentów jak i producentów na temat walorów odżywczych mięsa wołowego oraz na temat dań na bazie polskiej wołowiny z powstałych nowych atrakcyjnych mało znanych przepisów kulinarnych. Głównym organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolite Polskiej.
 
 
W tym konkursie każdy może zostać Jurorem! Wystarczy przyjść 12 sierpnia na Przystanek Radość – Podwale Staromiejskie / Targ Rybny i zakręcić Kołem Fortuny. Odpowiedzieć na wylosowane pytanie dotyczące podstawowej wiedzy kulinarnej o wołowinie, bądź wykonać zadanie. Każdy kto zagra w Koło Fortuny wygrywa nagrodę rzeczową oraz otrzymuje żeton/karnet do udziału w Jury – prawo do degustacji i oceny startujących osób w konkursie.
 
Zainteresowanych konkursem już teraz serdecznie zapraszamy do przygotowywania przepisów na grilla z mięsa wołowego.  Autorskie przepisy na grilla z głównym produktem - wołowina - należy zgłaszać do 31 lipca 2022 roku na adres mailowy: dylewicz@smoker.com.pl

W dniu 25 lipca 2022 roku Komisja wybierze 10 najlepszych przepisów, które będą zaprezentowane w trakcie "Wołowej Uczty u Neptuna". Dania będą oceniane przez zwiedzających Jarmark Dominikański gości. Jednak, aby zostać jurorem będzie trzeba wcześniej zakręcić kołem fortuny i odpowiedzieć na wylosowane pytanie.
 
Zadanie będzie realizowane przez Mistrzów obróbki termicznej metodami grilla i bbq na różnych rodzajach grillo- wędzarni.

W finałowym konkursie udział będzie brało 10 wybranych przez komisję trzy osobową, najlepszych, najbardziej atrakcyjnych przepisów. Grupa zostanie podzielona na dwie podgrupy po 5 osób. Zwycięzca otrzyma od publiczności najwięcej żetonów/karnetów w konkursie otrzyma Główną Nagrodę, którą będzie wyjazd do Azji w ramach projektu promocji polskiej żywności jako profesjonalny kucharz!

Wstępny Harmonogram:
  • 900 – Zbiórka osób startujących w konkursie.
  • 930 – Losowanie stanowisk konkursowych.
  • 1000 – 1100 – Przygotowanie stanowisk – I grupa.
  • 1100 – 1400 – Konkurs - I grupa.
  • 1400 – 1500 – Przygotowanie stanowisk  - II grupa.
  • 1500 – 1800 – Konkurs II grupa.
  • 1900 – Ogłoszenie wyników na scenie.
Głównym organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolite Polskiej. Zadanie finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000