V. edycja konkursu Grzybobranie dla Gastronomii 2023

5. edycja Grzybobrania dla Gastronomii odbędzie się 10-12 września na Kaszubach w Hotelu Mistral Sport**** w Gniewinie. Na wydarzenie zaprasza Chef Sławomir Miotk.

„Grzybobranie dla Gastronomii” ma na celu promocję całego środowiska gastronomicznego i turystycznego. Wydarzenie to skierowane jest do szefów kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów czy szkół gastronomicznych.

Program:

Warsztaty kulinarne, w postaci live cooking, gdzie szefowie kuchni i kucharze przygotowują dania wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych na produktach od partnerów.

II konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem „Grzyby” na zasadzie Black box. W konkursie będą uczestniczyć wybrane 4 szkoły. Odbędą się dwie konkurencje: pierwsza to gotowanie, a druga – sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym. Zgłoszenia do konkursu kulinarnego można wysyłać do 30 czerwca.

Prezentacje firm partnerskich.

Prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych bezpośrednio z gastronomią i turystyki.

I Mistrzostwa Polski w piłce nożne branży gastro – mecz Kucharze vs Reszta Świata.

W zeszłym roku zaproszonych zostało 80 kucharzy i cukierników z całej Polski. W ubiegłorocznej[1]edycji Grzybobrania wzięli udział także regionalni rzemieślnicy, koła gospodyń wiejskich, lokalni artyści ludowi oraz firmy z branży turystycznej, okoliczni restauratorzy, właściciele hoteli i pensjonatów oraz szefowie kuchni z pobliskiego terenu.

Organizator wydarzenia: Sławomir Miotk, tel.: 501 775 300, email: slawmio@wp.pl

Więcej informacji na profilu FB -> https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *