Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.07.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Kulinarne Święto Jabłek - Pożegnanie Lata w Baranowie Sandomierskim

Pożegnanie Lata 2006 w Zamku w Baranowie Sandomierskim połączono z Kulinarnym Festiwalem Jabłek, którego pomysłodawcą i współorganizatorem był Waldemar Hołówka – Kapituła Klubu Szefów Kuchni.

Poranny konkurs zorganizowano pod hasłem „Zastosowanie jabłka w polskiej kuchni”. Kucharze reprezentujący polskie restauracje przygotowywali różne potrawy z użyciem jabłek.

Drugim jabłkowym akcentem podczas niedzielnej imprezy były naleśniki, które za symboliczną złotówkę mógł skosztować każdy uczestnik imprezy. Nadzieniem była smażona na zamkowej patelni konfitura, do przygotowania której zużyto ponad tonę jabłek, 20 kg cukru, po 1 kg cynamonu i gałki muszkatołowej.

Pieniądze zbierane były na cel charytatywny - na rzecz Koła Pomocy Osobom Niepełnosprawnym Ruchowo przy Towarzystwie Przyjaciół Dzieci w Tarnobrzegu. Zebrano 988,80 zł. Dziękujemy!

W godzinach przedpołudniowych trwała rywalizacja konkursowa oceniana przez dwa składy jurorów:

Jury Degustacyjne:

  • Waldemar Hołówka - Przewodniczący Jury
  • Wiesław Ambros
  • Stefan Birek
  • Mirosław Drewniak
  • Paweł Malewski

Jury Techniczne:

  • Giancarlo Russo
  • Carlos Gonzalez Tejera

W konkursie wzięli udział:

  • I MIEJSCE - Maciej Gołdyn – Zespół Zamkowo – Parkowy z Krasiczyna, przygotował Kaczka z jabłkami w cieście piwnym
  • II MIEJSCE - Robert Strohschein – Hotel pod Ciżemką - Polędwiczki wieprzowe faszerowane kaszą gryczaną i jabłkami z dodatkiem sosu żurawinowo – pomarańczowego
  • III MIEJSCE - Dariusz Malinowski - Zespół Pałacowo – Parkowy w Baranowie Sandomierskim, Polędwica cielęca z dodatkiem smażonych rydzów z placuszkiem jabłkowym w tle
  • Łukasz Gałązka - Gastromentor Toruń - Łosoś w kąpieli brzoskwiniowo- jabłkowej
  • Marcin Maciąg – Hotel Basztowy - Wątróbka cielęca na słodko

Sponsorzy imprezy: Batista, Damianex, Farm-Frites, Grupa Żywiec, Hortex, Kazimiera Tęcza, Knorr, Laps, Nestle Ice Cream, Nestle Polska, Pepsi Cola, Prymat, Rich-Pol, SaneChem, Segafredo Zanetti, Stalgast, Unity Line, Tarko.

Patronat Internetowy –Gastrona.pl

Materiały przesłali: Paweł Malewski, Waldemar Hołówka i Kazimierz Idzik.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"imprezy kulinarne"
(05.10.2006 - 01:39)  (chef)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000