Problemy w gastronomii rozwiąże Akademia Praktyk Gastronomicznych

Masz lokal i nie zarabiasz? Dopiero budujesz swój własny biznes gastro? Chcesz otworzyć lokal nie martwiąc się o jego przetrwanie? Zastanawiasz się jakich użyć środków, aby zwiększyć zyski? Zgłoś się do Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich, w której otrzymasz niezawodne rozwiązania od ekspertów posiadających wieloletnie doświadczenie w branży gastronomicznej.

Akademia Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich powstała w celu zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego dla partnerów poprzez programy dotyczące rynku HoReCa. Główną zasadą jaką kieruje się Akademia to 90% praktyki i 10% teorii. Dlatego też zrezygnowano z długich wystąpień mądrych głów czy kursów gotowania. Jej celem nadrzędnym jest przekazywanie praktycznych rozwiązań właścicielom lokali gastronomicznych w zakresie:

  • wstępnej analizy czy mój lokal ma w ogóle szansę na zyskowną działalność?,
  • sposobu obliczania kosztów operacyjnych lokalu vs. obecny i prognozowany obrót,
  • sposobu obliczania kosztów personalnych vs. obecny i prognozowany obrót lokalu,
  • ustawiania grafiku pracy i kontroli czasu pracy,
  • efektywnego ułożenia karty menu bez „pułkowników” (pozycji nierotujących),
  • skutecznych narzędzi kontroli fiskalizacji transakcji sali i baru,
  • szkoleń praktycznych kelnerów, barmanów, kucharzy i managerów,
  • praktycznych rozwiązań w social media i promocji sprzedaży,
  • zapewnienia zyskownego biznesu gastronomicznego albo naszego doradztwa z uzasadnieniem merytorycznym dla właściciela o zamknięciu biznesu, który nie rokuje zysków.

Uczestnictwo w Akademii w pierwszym etapie jest tylko dla Właściciela lokalu. Po jego akceptacji uczestnictwa w programie praktyk gastronomicznych i hotelarskich to właśnie właściciel deleguje pracowników do programów z zakresu:

  • praktyk zawodowych (kelner, barman, kucharz, manager, marketing, event specialist),
  • praktyk marketingowych,
  • certyfikacji zawodowych.

Akademia to również miejsce, które szuka i szkoli ludzi z pasją, którzy mają satysfakcję z rozwijania swoich umiejętności zawodowych. Prowadzi nowicjuszy w branży w tworzeniu zyskownego biznesu gastronomicznego.

Do zespołu ekspertów Akademii należą profesjonaliści w teorii i praktyce:

  • Sławomir Grzyb – ekspert ds. marketingu   
  • Rafał Pasenik – trener kelnerów i menedżerów   
  • Jerzy Czapla – trener barmanów   
  • Elżbieta Sternal – europass   
  • Jacek Czauderna – trener właścicieli   
  • Maciej Rogowski – trener managerów i szefów kuchni   
  • Łukasz Milczarek – ekspert ds. mistery shopping
  • Mateusz Ruszkowski – ekspert ds. social media   
  • Małgorzata Czauderna – ekspert ds. finansów operacyjnych   
  • Daniel Sakolski – ekspert ds. serwisu i technologii gastronomicznej
  • Jarosław Walczyk – trener kucharzy i szefów kuchni
  • Dorota Składzień – managing director
  • Daniel Ditrich – ekspert ds. produkcji eventów.

Co ważne, każde praktyki kończą się zdobyciem praktycznego doświadczenia i cennej wiedzy potwierdzonej certyfikatem. Dzięki Europass, Akademia pomaga zaprezentować swoje umiejętności zawodowe i kompetencje za granicą. Europass to projekt Unii Europejskiej, który ma pomóc zaprezentować umiejętności zawodowe i kompetencje w sposób czytelny i przejrzysty we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Każdy, kto chce kształcić się, szukać pracy lub zdobywać doświadczenie za granicą, powinien udokumentować swoje dotychczasowe kwalifikacje i doświadczenie zawodowe. I wówczas warto odwiedzić stronę: http://europass.org.pl

Teorii uczysz się przez internet, praktyki odbędziesz w restauracjach Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich albo w restauracji, w której pracujesz.

Przykłady certyfikacji:
Tytuł zawodowy: KUCHARZ
Kwalifikacja TG.07 – sporządzanie potraw i napojów. W tym momencie można już zacząć szukać pracy w zawodzie kucharza.

Tytuł zawodowy: TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Kwalifikacja TG.16 – organizacja żywienia i usług gastronomicznych,  przygotowują Cię do pełnienia funkcji szefa kuchni, menadżera lub właściciela restauracji.

Jeżeli są Państwo zainteresowani poznaniem szczegółów oferty Akademii Praktyk Gastronomicznych i Hotelarskich to zachęcamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy lub telefonicznie. Do kontaktu zapraszamy jedynie Właścicieli lokali lub osoby reprezentujące Właściciela.

Więcej informacji na www.apgih.pl/vademecum

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *