Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Dawid Konior i Bar...
Pierwsza gala rozd...
Pierwsza nominacja...
Konkurs Lubelskie ...
Druga edycja progr...
I edycji konkursu ...
Znamy zwycięzcę pó...
Kongres Szefów Kuc...
Kamil Wojtasiak zw...
Bartosz Peter i Ra...
Poznajcie najlepsz...
Konkurs Hasztag Ko...
Święto Baraniny i ...
Ogólnopolski Konku...
Międzynarodowe Mis...
Branża spożywcza w...
Szkolenie Us Beef&...
Galicyjskie Smaki ...
Dominik Karpik w f...
Najlepsi Szefowie ...
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
Watersystem
POSbistro
Espiga
Artykuły spożywcze
Robvita
Pizzola
Hello Coffee
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belgium`s Best
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Carving Cup Slovakia - trzy złota Mirka Bobrowskiego

Przez trzy dni (17-20.01.2008) trwały w Bratysławie konkursy carvingu: I Euro-Foto Carving oraz II edycja Carving Cup Slovakia. Na zaproszenie Ludka Prochazki z Czech Carving Studio - wielokrotnego złotego medalisty z Luxemburga, Erfurtu i Bazylei - w imprezie wzięła udział mocna międzynarodowa obsada.

Czworo z szesnastu uczestników w kategorii mistrzów to złoci medaliści z Culinary World Cup Luxemburg 2006. Barwy naszego kraju reprezentował Mirosław Bobrowski szef kuchni z Unity Line, który uzyskując maksymalną ilość punktów zdobył trzy złote medale i dwa puchary.

Konkurencja była bardzo wyczerpująca – podsumowuje Mirosław Bobrowski. Rzeźbiarski Triatlon składał się z trzech etapów. Uczestnicy w określonych limitach czasowych mieli za zadane wyrzeźbić 2 melony (w czasie 2 x 60 min.) i stworzyć kompozycję kwiatową z warzyw (w ciągu 90 min).

Jak relacjonuje Mirosław Bobrowski: Komisarze-sędziowie zawodów bardzo skrupulatnie oceniali realizację założeń konkursowych: zróżnicowanie cięć z uwzględnieniem kontrastu i harmonii między skórką a miąższem owocu, a także umiejętność cięć plastycznych oraz płaskorzeźby. Tym cenniejszy dla mnie jest ich werdykt: wysoka nota i w efekcie złoty medal oraz puchar w Triatlonie razem z Anną Strnadlovą z Czech (złotą medalistką z Luxemburga).

W konkurencji Euro-Foto Carving jury oceniało dwie prace przedstawione na zdjęciach formatu 30/40 cm i tu także prace polskiego zawodnika uzyskały wysoką ocenę sędziów i publiczności.

Pomimo oczywistej rywalizacji, podczas konkursów panowała bardzo przyjacielska atmosfera, o którą dbał organizator. Tegoroczna impreza, tak jak ubiegłoroczny Melounowy Festival 2007 w Pradze była wspaniałą okazją do wymiany doświadczeń z pasjonatami carvingu z innych krajów. Doświadczenia te przydadzą mi się w przygotowaniach do Mistrzostw Świata IKA 2008 oraz podczas prowadzonych przeze mnie szkoleń.

Carving zdobywa w Polsce coraz większą popularność, daleko nam jednak do naszych południowych sąsiadów - wystarczy wspomnieć, że w bratysławskiej imprezie wzięło udział 22 juniorów. Mirosław Bobrowski: Mam nadzieję, że w następnych konkursach będą brali udział też młodzi ludzie z Polski, bo - jak oceniam obserwując uczestników (kursów) szkoleń - potencjał i entuzjazm mają bardzo duży.

Zobaczcie Państwo:

Carving - owocowe i warzywne piękności na naszych stołach

Carving - tajlandzkie fascynacje


Carving - nowe doświadczenia

Carving Cup Slovakia - trzy złota Mirka Bobrowskiego

Opracowała Joanna Załęska – Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 

" Dołączam się do gratulacji! "

Jestem pełen podziwu i życzę dalszych sukcesów!!!
(16.02.2008 - 02:22)   czarna-mambaOdpowiedz
(91.94.160.41) public-gprs73447.centertel.pl


"Gratulacje dla Mistrza Mirka!!!"
(12.02.2008 - 19:42)  (Jean Bos)
"Dziękuję za gratulacje"
(11.03.2008 - 11:47)  (Mirek Bobrowski - Culinary Art...)
"do mirka bobrowskiego"
(26.05.2008 - 13:06)  (piotr kwiatek)
"Culinary Art Pl"
(29.05.2008 - 17:53)  (Bobrowski Culinary Art Pl)
"widziałem lepsze rzeżby"
(12.02.2008 - 20:04)  (olo765)
"Kolego troszkę szacunku!!!!"
(12.02.2008 - 21:19)  (Krzysztof Wierzba - Gronex (C....)
"To znaczy że nie widziałeś nic!!!"
(16.02.2008 - 02:11)  (czarna-mamba)
"gratulacje"
(12.02.2008 - 20:36)  (Darek Strucinski)
"Kiedy Mistrzostwa Polski"
(12.02.2008 - 20:51)  (Mirek Bobrowski)
"GRATULACJE "
(13.02.2008 - 06:57)  (KRZYSZTOF SZULBORSKI)
"Dołączam się do gratulacji!"
(16.02.2008 - 02:22)  (czarna-mamba)
"Gratulacje Mireczku!!!!!!"
(12.02.2008 - 21:34)  (Krzysztof Wierzba - Gronex (C....)
"Jak zwykle niezawodny"
(12.02.2008 - 23:14)  (Marek Rybacki Akademia Carving...)
"Mistrzostwa Polski w Carvingu"
(13.02.2008 - 08:15)  (Dariusz Strucinski)
"mistrz nad mistrzem"
(13.02.2008 - 20:53)  (adam mićko)
"gratuluje debesciaku"
(14.02.2008 - 11:12)  (alan (carving team polska))
"Brawo!"
(14.02.2008 - 12:08)  (Ania Rogozińska)
"Gratulacje Mirek"
(16.02.2008 - 10:12)  (Jacek Świerk)
"gratulacje mirku "
(16.02.2008 - 13:04)  (jacek babula )
"Gratuluje Mirku"
(20.02.2008 - 19:14)  (Joanna Ochniak)
"Czas na Tajlandię"
(25.02.2008 - 21:48)  (Dariusz Frelak)
"Gratulacje dla mistrza"
(24.02.2008 - 00:28)  (Mirek Sipa)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe RATIONAL Robvita Pizzola Smoker Matlix Goblet – sprzedaż hurtowa sztućców Hello Coffee Reinex CTK Doram Barry Callebaut Piórex Tableart Tomasz Miszczak Komat Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Caffetea Manitowoc Foodservice Uzdrowisko Wysowa S.A. Espiga Na Lunch POSbistro Gastromedia M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Makro Cash & Carry Krosno Belgium`s Best
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000