Grille wędzarnie dla cateringu marki SMOKER

W bogatej ofercie firmy SMOKER znajdą Państwo urządzenia z przeznaczeniem do pracy zarobkowej – do restauracji, firm cateringowych, przemysłu mięsnego, gospodarstwa rybackiego, obsługi dużych imprez masowych, imprez plenerowych. Grille – wędzarnie typu SMOKER świetnie sprawdzą się w kwestiach promocji produktów i punktów sprzedaży. Do powyższych celów najlepiej nadają się wszystkie grille – wędzarnie na lawetach oraz z grupy stacjonarnych do biznesu są to: QueenKingSmoker.

Grille – wędzarnie typu SMOKER są to urządzenia mobilne, służące do obróbki termicznej produktów spożywczych różnymi metodami, takimi jak: wędzenie, pieczenie, gotowanie, grillowanie – (obróbka termiczna w wysokiej temperaturze), bbq – (obróbka termiczna w niskiej temperaturze pod przykryciem). Niewątpliwą zaleta tych urządzeń jest możliwość wędzenia. Wędzić można na wiele sposobów: zimno, ciepło, gorąco, gorąco z podpiekaniem itp.

Marka SMOKER posiada również mniejsze grille – wędzarnie z grupy stacjonarne typu: Gril wędzarnia QueenGril wędzarnia KS II 400. Na bazie tego grilla powstała grupa Prince 300400500 – różnica polega na wielkości średnic przystawek do wędzenia. Podobnie grupa WiKing I – bez wędzarni oraz z przystawkami do wędzenia typu: WiKing II 300WiKing II 400 – grille te mogą mieć zastosowania w warunkach działkowych, przydomowych, małych tarasów restauracyjnych.

Firma SMOKER już od 2000 roku zajmuje się produkcją grilli i wędzarni. Pierwszymi modelami były grille – wędzarnie King i Queen. W późniejszym okresie powstają modele na lawetach oraz mniejsze konstrukcje typu Gril wędzarnia WiKingGril wędzarnia Prince.

Charakterystyka:

  • Grille składają się z trzech części: palenisko, część grillowa lub część bbq,  wędzarnia.
  • Grille wykonane są z blachy kotłowej o grubości: 4 do 6,2 mm.
  • Ruszt do grillowania lub bbq, wykonany jest z pręta stali nierdzewnej grubości: 6 mm.
  • Ruszt paleniska wykonany jest z pręta stalowego o średnicy: 16 mm.
  • Malowane są farbą żaroodporną stosowaną w urządzeniach – do 800 st. Celsjusza, posiadającą atest przemysłu spożywczego.
  • Wszystkie elementy, detale jak i cała konstrukcja wykonana jest pracą rąk wysokiej klasy specjalistów (spawaczy, ślusarzy, itp.).

Zdecydowanie największą zaletą grilli – wędzarni typu SMOKER jest wielofunkcyjność wynikająca z ich konstrukcji oraz budowy. W jednym urządzeniu możemy piec, smażyć, grillować, stosować obróbkę termiczną bbq oraz wędzić. Przyrządzając potrawy za pomocą grilli – wędzarni typu SMOKER dbamy zarazem o nasze zdrowie oraz środowisko. Źródło temperatury znajduje się poza miejscem do grillowania i bbq, dzięki czemu nie ma kontaktu tłuszczu z żarem.

Do palenia należy stosować tylko drewno liściaste, podstawowe to buk, dąb i olcha, może być również owocowe jak: wiśnia, grusza, śliwa. Zużycie drewna w trakcie procesów obróbki termicznej jest bardzo małe. Grille – wędzarnie typu SMOKER to sprzęt, który przyniesie Państwu wiele korzyści ekonomicznych. Przy małej liczbie osób obsługujących urządzenie wydamy dużą ilość porcji dla naszych gości. Ponadto, praca z tymi urządzeniami jest niezwykle bezpieczna i higieniczna, ponieważ obróbka termiczna odbywa się pod przykryciem, a więc nie ma zagrożenia ze strony złej aury pogodowej, deszczu czy śniegu.

Do tej pory marka SMOKER wyprodukowała 15 urządzeń służących do grillowania i wędzenia gwarantujących zdrowe, ekologiczne żywienie oraz doskonałą jakość potraw.

Więcej informacji na www.smoker.com.pl


Smoker
Narutowicza 42/1
81-436 Gdynia
tel.: 58 354 73 05
tel.kom.: 607 221 623
e-mailgrill@smoker.com.pl
www.smoker.com.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *